Marek Hamšík si otvoril gólový účet v Lige majstrov

28.09.2011 Celý región

NEAPOL 28. septembra (WEBNOVINY) - Futbalisti talianskeho SSC Neapol uspeli pri svojej domácej premiére v hlavnej súťaži Ligy majstrov, keď si poradili so španielskym Villarrealom 2:0.

O výsledku a o tom, že „Partenopei“ sa revanšujú svojmu súperovi za minulosezónnu elimináciu z vyraďovacej časti Európskej ligy UEFA sa rozhodlo už v prvej dvadsaťminútovke.

V 14. min sa najprv prízemnou krížnou strelou z prvej zvnútra šestnástky presadil Marek Hamšík, ktorého výborným centrom našiel muž zápasu Ezequiel Lavezzi.

O dve minúty neskôr fauloval agilného Argentínčana v pokutovom území jeden z hosťujúcich hráčov, loptu si na biely bod postavil Cavani a bolo 2:0.
„Sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo uspieť, Neapol sa medzi európskou elitou nepredstavil už veľmi dlho. Je skvelé, že sme potešili vypredané San Paolo, atmosféra na našom štadióne je výnimočná. Chceli sme sa fanúšikom odvďačiť za ich vytrvalú podporu a podarilo sa. Je skvelé, že sa tešíme spolu,“ cituje oficiálna internetová stránka SSC slová kapitána slovenskej reprezentácie.
Označenie najlepšieho hráča na ihrisku

O A-skupine LM 2011/2012 sa pred úvodným výkopom všeobecne hovorilo ako o jednej z najťažších možných, popri Neapole a Villarreale v nej totiž figuruje ambiciózny Manchester City a mimoriadne skúsený Bayern Mníchov.

Zverenci Waltera Mazzarriho sa ale zatiaľ ukazujú v priaznivom svetle. Vo svojom prvom zápase remizovali na pôde Manchestru City 1:1 a pri troche šťastia sa mohli tešiť aj z plného bodového zisku, za najlepšieho hráča na ihrisku vtedy označili práve Hamšíka.

„Uvedomujeme si naše kvality, ale nemôžeme sa nechať uniesť. Po dvoch zápasoch máme na konte štyri body, čo určite nie je zlé, ale ešte nás čaká dlhá cesta a ďalšie štyri stretnutia. Sme cieľavedomí, no zároveň postupujeme od jedného duelu k druhému. Pri správnom prístupe môžeme byť aj naďalej úspešní,“ uzavrel 24-ročný Banskobystričan.

V druhom stretnutí 2. kola zvíťazil v „áčku“ Bayern Mníchov na vlastnej pôde nad Manchestrom City 2:0 a so šiestimi bodmi je lídrom priebežnej tabuľky pred Neapolom.
 

Vyberte región

mark